Château Laguiole

Château Laguiole er indbegrebet af fransk kvalitetshåndværk. Château Laguiole er et af de ypperste mærker fra Laguiole-området, hvor indbyggerne er kendte for at lave deres egne knive og proptrækkere, som de bruger til deres måltider. De lokale hyrder og bønder har taget hobbyen til sig, og er med tiden blevet så dygtige håndværkere, at hobbyen er blevet et erhverv. I deres sortiment finder du bl.a. proptrækkere, bestik og champagnesabler.

Château Laguiole

Det var smeden Pierre-Jean Calmels fra den lille franske landsby Laguiole, der udtænkte den første Laguiole kniv i 1829. Dengang de første par knive blev lavet, blev det lavet i det hårdeste stål der kunne finde og derefter hærdet i Laguioles reneste og naturlige kilde. Håndtaget på skaftet blev formet fra den lokale Aubrac tyrs horn og efter en meget lang og ikke mindst grundig proces blev den exceptionelle kniv var født. Til at begynde med var det en lommekniv og derefter proptrækkeren der blev opfundet. Senere kom også Laguiole bestikket til verden, som jo i dag nok er dét de fleste kender til.

I dag er det originale Laguiole knivblad smedet af en metallegering i høj kvalitet og dekoreret med Laguioles symbolske bi og kilde. Det skønne ved produkterne fra Château Laguiole er, at alle knive, gaffler, proptrækkere mm.  er samlet manuelt. Der er absolut ikke noget der er overladt til tilfeldighederne på disse produkter. Kvaliteten er noget helt særligt og man kan virkelig se og mærke at der er kælet for produkter. Alle håndtagene er naturligvis også håndlavet i forskellige materialer og i forskellige stilarter.

Der er ingen tvivl om at du får lov til at betale for disse kvalitetsprodukter - til gengælde har du også at gøre med et produkt der holder for livstid hvis du passer godt på det.
#Completliving
Instagram Shop