Bernard Schottlander

Bernard Schottlanders industrielle design er kendetegnet ved robuste materialer, leg med tyngdekraft og et skrøbeligt og nærmest akrobatisk visuelt udtryk. Hans evner som svejsetekniker og skulptør skinner igennem denne nyfortolkning fra DWC Editions, for et Schottlander design er lig med suveræn håndværksmæssig snilde blandet med skulpturel og poetisk formbevidsthed.

Bernard Schottlander - Mantis Lampeserie

Bernard Schottlander er oprindeligt fra Tyskland, men kom til at bo og arbejde i England i 1939 i en alder af 15 år. Han tilbragte krigsårene som svejser i en fabrik og studerede samtidig skulptur på Leeds College of Art. Kombinationen af svejsning færdigheder og skulpturelle evne påvirkede hans kreative output. Bernard Schottlander beundrede Alexander Calder og i 1951 skabte Schottlander lampeserien kaldet Mantis.

I alle produkterne som Schottlander skabte var bevægelse et vigtigt kendetegn. Schottlanders produkter viser at han var en kunstner, en ingeniør og en handyman der udtænkte sig en smart måde at kombinere både stærke og fleksible metalstænger også selve skærmen er unik. Hele tanken for Bernard Schottlander var at han gerne ville gerne lave produktet så der var spil mellem balance og ubalance. Strukturerne i lamperne indbefatter smarte modsatrettede komponenter, der bryder den forventede symmetri. Mantis lamperne er blevet genskabt og re-udstedt af det franske selskab DCW under Bernard Schottlander mærke. Måske har du før hørt om DCW som også er firmaet der er ansvarlige for den meget roste genudgivelse af Lampe Gras serien .

Her på CompletLiving.dk finder du den skønne lampeserie Mantis. Vi forhandler 6 forskellige slags modeller som består af loftslamper, væglamper, bordlamper og gulvlamper. Det skønne ved alle modellerne er, at de kan anvendes i stort set alle rum. Væglamperne vil f.eks. pynte fint i både soveværelset, køkken eller stuen da de har et lækkert og enkelt design som passer til et hvert hjem.
#Completliving
Instagram Shop